iPhone Android uživatele zajímá stále více, Apple má rekord

iPhone Android uživatele nenechá spát. Buď nechtějí o Apple telefonu vůbec slyšet nebo po něm naopak pokukují. Za 3. čtvrtletí 2021 Apple dosáhl na rekord.

Apple zaznamenal ve 3. čtvrtletí roku 2021 dvouciferný růst v počtu uživatelů, kteří přešli z Android telefonu na iPhone. Uvedl to nejvyšší představitel Applu, Tim Cook. Určitě za to může také připravenost iOS, které počítá s tím, že uživatelé budou chtít přecházet. Při prvním spuštění iPhonu na vás totiž vyběhne obrazovka, kde můžete vybrat volbu pro přesun dat z Android telefonu. Vše funguje rychle a nemusíte dlouho nic nastavovat.

iPhone 12 boduje i u konkurence

Cook sdělil, že 3. čtvrtletí 2021 znamenalo vůbec největší vlnu těchto přechodů. Zdůraznil, že největší zásluhu na tom měly iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Vypadá to tak, že právě nejvyšší řada telefonů zajímá nejvíce Android uživatele. Můžeme se jenom dohadovat, proč tomu tak je. Možná je důvodem prvotřídní vzhled Pro verzí a jejich zpracování.

Do budoucna má Cook z Applu velmi dobrý pocit a hodně vsází na 5G konektivitu. Moc uživatelů totiž telefon s 5G ještě nevlastní a to ani v USA. Tam se nabízí mnoho příležitostí, jak oslovit zákazníky a 5G by se mohlo stát hlavním důvodem přechodu. Dokonce prý na světě existuje jen pár zemí, ve kterých mají 5G telefony procentuálně dvouciferné zastoupení na trhu.

Vysoký počet nových uživatelů ‌iPhonu a těch, kteří přešli z Android zařízení měl příznivý dopad také na prodeje. Rekordní obraty přinesly Applu za toto sledované čtvrtletí 39,6 miliardy dolarů. Právě iPhony jsou nejprodávanějším produktem Applu a bez nadsázky se dají označit pro společnost jako zlatý důl.

Zdroj: Macrumors