🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Apple Watch nefungují. Jak je opravit?

Apple Watch nefungují? Ať už nejdou zapnout nebo se vám nedaří zobrazit ovládací centrum, zkusíme vám pomoct. Podívejte se, jak řešit nejčastější problémy.

Každý ciferník na hodinkách Apple Watch má obsahovat interakci přejetím prstem nahoru pro zobrazení ovládacího centra. Přejetím prstem dolů zase pro zobrazení oznámení. Jediným problémem je, že kvůli nezveřejněné a občasné chybě tyto interakce při pokusu o jejich provedení někdy prostě nefungují. V tomto článku najdete několik možných řešení.

Od aktualizace systému watchOS 8.5.1 mnoho uživatelů hodinek Apple Watch hlásí případy, kdy nemohou získat přístup k oznámením nebo ovládacímu centru. Ve skutečnosti se tento problém začal objevovat mnohem dříve než v systému watchOS 8 a byl zjištěn u různých modelů Apple Watch. Jde tak o opakující se chybu, která se týká různých verzí hardwaru i softwaru.

Dokud Apple neopraví problém s interakcí s ciferníkem hodinek, můžete vyzkoušet jedno z těchto řešení, abyste znovu získali přístup do Ovládacího centra a k oznámením.

1. možnost: Přepnutí ciferníku Apple Watch

Než se pokusíte o další zde popsané metody, zkuste jednoduše přepnout ciferník hodinek.

Apple Watch ciferník

Někteří uživatelé zjistili, že pouhým přejetím doleva nebo doprava pro změnu ciferníku hodinek se jim vrátilo ovládací centrum a interakce s oznámeními.

2. možnost: Restartování hodinek Apple Watch

Všimněte si, že Apple Watch nelze restartovat, pokud se nabíjejí, proto je před následujícími kroky nejprve odpojte z nabíječky.

  • Stiskněte a podržte postranní tlačítko, dokud se na obrazovce nezobrazí posuvník Vypnout.
  • Přetáhněte posuvník Vypnout prstem.
  • Jakmile se hodinky Apple Watch vypnou, znovu stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí logo Apple.

Apple Watch vypnutí

3. způsob: Tvrdý reset hodinek Apple Watch

Pokud restartování problém nevyřešilo, zkuste Apple Watch restartovat přímo. Upozorňujeme, že tento postup by měl být použit až jako poslední možnost. A ať už uděláte cokoli, neprovádějte násilný restart, pokud se Apple Watch nachází uprostřed aktualizace operačního systému.

  • Stiskněte a podržte postranní tlačítko a současně digitální korunku po dobu alespoň 10 sekund.
  • Jakmile se zobrazí logo Apple, obě tlačítka uvolněte.

Apple Watch restart

4. možnost: Opětovné spárování hodinek Apple Watch

Některým lidem, kteří trpí tímto problémem, pomohlo odpárování hodinek Apple Watch z iPhonu. Zabere to trochu času, ale pokud vám chybí gesta, která zobrazují Ovládací centrum a oznámení, stojí to za to.

  • Přibližte iPhone a Apple Watch k sobě a pak v iPhonu otevřete aplikaci Watch.
  • Na kartě Moje hodinky klepněte na Všechny hodinky.
  • Klepněte na tlačítko info (i) vedle hodinek, jejichž spárování chcete zrušit.
  • Klepněte na možnost Zrušit spárování Apple Watch. (U modelů GPS + Cellular vyberte možnost zachovat mobilní tarif.)
  • Znovu klepněte na a potvrďte. Pro vypnutí aktivačního zámku bude možná nutné zadat heslo Apple ID.

Před vymazáním veškerého obsahu a nastavení hodinek Apple Watch vytvoří iPhone novou zálohu hodinek Apple Watch. Tuto zálohu můžete použít k obnovení nových Apple Watch. Po zrušení párování hodinek se zobrazí zpráva Zahájit párování. Poté můžete hodinky s iPhonem znovu spárovat běžným způsobem.

  • Stiskněte a podržte boční tlačítko na hodinkách Apple Watch, dokud se nezobrazí logo Apple.
  • Počkejte, až se na iPhonu zobrazí zpráva "Nastavte Apple Watch pomocí iPhonu", a klepněte na Pokračovat. Pokud se tato zpráva nezobrazí, otevřete na iPhonu aplikaci Watch, klepněte na Všechny hodinky a potom na Spárovat nové Apple Watch.
  • Při opětovném párování hodinek postupujte podle pokynů na obrazovce.

Pokud vám žádný z výše uvedených tipů nepomohl, je možné, že obrazovka hodinek Apple Watch má hardwarový problém a budete je muset odnést do servisu.

Pokud jste problém vyřešili, může být jen dočasný a budete muset počkat, až Apple v některé z budoucích aktualizací vše opraví. Apple podobné problémy na hodinkách Apple Watch řešil už v minulých verzích watchOS, takže doufejme, že se opravy dočkáme s vydáním watchOS 8.7 nebo watchOS 9, které má vyjít na podzim 2022.