AppleCare+ rozšiřuje záruku a nabízí rychlou výměnu zařízení

AppleCare+ je program, který vám zajistí pojištění Apple produktu. U nás bohužel oficiálně nefunguje, ale existují i jiné cesty, jak se k němu dostat.

Pojištění auta je běžná věc. Stejně tak třeba domu. Jedná se o drahé věci a v případě poruchy nebo živelné katastrofy budete za pojištění velmi rádi. Apple produkty také nejsou levné a u iPhonu například stačí, aby vám vyklouzl z ruky a neštěstí je na světě. Výměna rozbitého displeje u nejnovějšího modelu se pak vyšplhá přes 10 000 Kč. V takovém případě už se AppleCare+ jednoznačně vyplatí. Ale půjdeme pěkně popořadě.

 

Co je AppleCare+

Program AppleCare+ funguje tam, kde je kamenný Apple Store. Jak víme, u nás se nenachází a tedy nemůžeme program oficiálně využívat. Jedná se o pojištění, které přináší řadu výhod. Mezi největší patří tyto:

  • Rychlé vyřízení opravy
  • Apple podpora 24 hodin denně a 7 dní v týdnu s prioritním přístupem
  • Výměna baterie, když klesne její kapacita pod 80 %
  • Vyřešení dvou oprav v rámci 12 měsíců

Všechny výhody jsou sepsané na oficiálních Apple stránkách. V případě zmíněných dvou oprav je ještě důležité dodat, že když vám například neopatrně spadne iPhone na zem a rozbije se displej, zaplatíte jen 29 eur (zhruba 720 Kč) za jeho výměnu. U jiných oprav je to 99 eur (zhruba 2 450 Kč). To už je o mnoho příznivější cena než oněch více jak 10 000 Kč u výměny displeje v Apple servisu.

 

Jak program funguje

Pokud máte AppleCare+ aktivní a potřebujete vyřešit opravu, jen zajdete do autorizovaného servisu nebo kamenného Apple Store a ověříte se. Personál si pak váš produkt převezme a řekne vám vše potřebné. Opravu provede i v případě, kdy byste měli s obyčejnou zárukou smůlu. Tedy i tehdy, když například iPhone spadne do vody a přestane fungovat nebo je zjevné, že telefon spadl z ruky na tvrdou zem. Nikdo se neptá, jak byla závada způsobena a nezjišťuje, zda je reklamace oprávněná.

program AppleCare+

 

Kde si AppleCare+ pořídit

Program AppleCare+ si můžete pořídit buď na kamenné prodejně Apple Store nebo online. Tím, že u nás ale není oficiálně program dostupný, Apple neakceptuje při placení české platební karty. Musíte tak využít kartu, která byla vystavena v zemi, ke je program podporovaný a také zadat aresu této země. Například Německo, USA nebo Velká Británie. Na internetu je ale velké množství možností, takže není takový problém si opatřit platební kartu, která je vedena v cizí zemi. Třeba aplikace Curve vás provede rychlým založením účtu a zddarma zašle fyzickou kartu k vám domů. Neplatíte žádné poplatky. Pak už stačí zadat jen adresu podporované země a můžete si užít AppleCare+.

 

Kolik program stojí

Pojištění iPhonu na 2 roky stojí 229 eur (zhruba 5 700 Kč). Tu zaplatíte jednorázově a jakmile by se něco stalo, už jen doplatíte drobnou sumu za opravu. Kromě výše uvedených poplatků u výměny displeje a jiného poškození si Apple řekne 129 eur (asi 3 200 Kč) při ztrátě nebo krádeži iPhonu. U Macu pak platíte za poškození displeje 99 eur a jiné poškození vyjde na 259 eur (asi 6 400 Kč). 

Všechny ceny jsou uvedené na Apple webu a stačí zadat vaše zařízení.

Je tak na vás, zda program AppleCare+ využijete, zda spíš vsadíte na jiné pojištění nebo budete důvěřovat nám a zvolíte standardní záruku. V našem obchodě totiž zánovní iPhone pořídíte se zárukou minimálně 12 měsíců a do 14 dní ho můžete bez udání důvodu vrátit.