Právě probíhá: Deal jak SVIŇA

 - Vice informací  naleznete ZDE

Na co si dát pozor při nákupu použitého iPhonu

Použitý iPhone může ještě mnoho dalších let bez problémů sloužit a výhodou je samozřejmě jeho nižší pořizovací cena. Jak takový koupit a neprohloupit?

Zánovní iPhone může vypadat jako nový. Když se o něj původní uživatel dobře stará, nebude jevit známky velkého opotřebení. Tady je velká výhoda Apple telefonů, protože jsou vyráběny z prvotřídních materiálů, které vydrží o mnoho více než kdejaký plastový mobil. Pro prodávající je příjemné, že za svůj starší iPhone dostanou dobře zaplaceno. Kupující si zase bude pochvalovat výhodnost dlouhodobé investice.

Kde použitý iPhone koupit?

Díky internetu je mnoho míst, kam se dá zabrousit a vybrat zánovní kus. Ne všechny způsoby jsou ale bezpečné a prověřené. Varujeme před nákupem iPhonu z neověřeného zdroje a platbě předem. Může se stát, že své peníze ani telefon už neuvidíte. Nebudeme ale hned strašit a raději se rovnou podíváme na bezpečné a prověřené možnosti nákupu použitých nebo rozbalených iPhonů.

Obchody s elektronikou

V on-line i kamenných prodejnách jsou často k dostání kusy, které uživatelé po pár týdnech vrátili. Většinou jsou tedy jen rozbalené, minimálně použité a není na nich jediné škrábnutí. Nákupem se dá ušetřit pár set i tisíc korun. V případě iPhone 13 Pro, který stojí 28 990 Kč se tak můžete dostat třeba na částku 27 500 Kč. Výraznější slevu ale většinou nečekejte. Prodejce není charita a s nákupem často dostanete stejnou, tedy dvouletou záruku, jako u pořízení nového iPhonu.

Apple bazar

Levný iPhone určitě objevíte v bazaru. Dávejte ale velký pozor na to, kdo iPhone prodává. Pokud se jedná o uživatele, nemusíte se dočkat férového jednání. Podívejte se na hodnocení, pokud je k dispozici nebo na komentáře o prodejci. Bazar může provozovat i společnost a tam záleží na její reputaci. Platí to stejné, zjistit maximum informací a hledat recenze. A jak už jsme psali výše, nikdy neposílejte peníze předem neověřenému obchodu nebo prodejcům.

Facebook skupiny

S nástupem Facebooku se začaly tvořit skupiny, kde se shlukují lidé se stejnými zájmy. Pro účely prodejů z druhé ruky Facebook vytvořil speciální bazarové verze skupin a téměř kdokoliv může na tato místa vložit svůj inzerát. Výhodou je, že inzerát si prohlédne velké množství lidí a lze u každého veřejně diskutovat. Rychle se pak domluvíte s prodejcem přes Messenger. Zase dávejte ale pozor a zaplaťte prodejci až v momentě, kdy máte iPhone v ruce a dostanete chvilku na jeho vyzkoušení.

Specializované obchody

Nejlepší možností, kde použitý iPhone koupit, jsou ale specializovaní prodejci. Náš obchod s iPhony je toho důkazem. U každého iPhonu je uvedena třída opotřebení a máte tak dokonalý přehled o jeho kondici. Dopravu zprostředkujeme přes sítě Zásilkovny a platit můžete všemi běžnými způsoby, včetně platby kartou. U všech iPhonů je pak záruka minimálně 12 měsíců. V případě nevhodného dárku určitě oceníte možnost vrácení bez udání důvodu do 14 dní.

Před koupí iPhone vyzkoušejte

S námi máte jistotu, že dorazí iPhone přesně podle vašich představ. A když ne, bez problémů ho vrátíte. U bazarových iPhonů ale nemusíte mít štěstí. Proto se zaměřte na toto:

  • iPhone nesmí být přihlášený na cizí Apple ID, odhlášený iCloud a služba Najít
  • Nesmí být blokovaný na české číslo, vložte do něj SIM kartu a zkuste zavolat
  • Zkontrolujte ho vizuálně, neměl by být obouchaný a někde prasklý
  • Zkontrolujte kondici baterie, měla by být minimálně 80 % (Nastavení - Baterie - Kondice baterie)

Vždy je také lepší, když s vámi na předání jde známý, který iPhonům rozumí. Poradí vám a budete mít klid. Vždy hlavně iPhone zapněte a vše výše uvedené zkontrolujte. Pokudd by se vám jediná věc ze seznamu nezdála, iPhone nekupujte. V lepším případě se podívejte na naší nabídku iPhonů, která je prověřená.