iPad Air 5 obdrží design iPadu Pro, ostatní iPady se nezmění

iPad Air 5 bude pokračovat v tom, co začal aktuální iPad Air 4. generace. Ploché hrany navazují na iPad Pro a navíc dostane další objektiv i možná LiDAR skener.

Podle japonského webu Mac Otakara bude mít iPad Air příští generace design, který je podobný iPadu Pro třetí generace. Stránka cituje čínského dodavatele a uvádí, že iPad Air‌ 5 bude i nadále vybaven 10,9palcovým displejem a tlačítkem Touch ID na boku. Navíc získá kamerový systém se dvěma objektivy s širokoúhlými a ultraširokými kamerami.

iPad Air 5 s LiDAR skenerem nebo bez

Skener LiDAR je také možností pro ‌iPad Air‌, i když to není zaručeno a dodavatel to zatím neví jistě. Mezi další funkce patří audio systém se čtyřmi reproduktory a čip 5G mmWave. Mac Otakara očekává, iPad bude vybaven čipem A15, a přestože dnešní zpráva neobsahuje žádné podrobnosti o datu vydání, předchozí informace naznačovaly zahájení výroby v roce 2022.

Neexistuje ani zmínka o OLED displeji a několik dalších spekulací tvrdí, že Apple pracuje na iPadu ve velikosti iPadu Air s OLED displejem. Očekává se, že ‌iPad Air‌ bude používat technologii OLED, zatímco řada ‌iPad Pro‌ dostane technologii mini-LED.

iPad mini v mlze

Web také říká, že jeho nejnovější informace naznačují příchod nadcházející nízkonákladového ‌iPadu‌ 9. generace a iPadu mini 6. Oba modely se na první pohled nezdají moc odlišné od těch současných. Stránka naznačuje, že je možné, že jedinou aktualizací bude aktualizace čipu na Apple A14, přičemž ke změně designu dojde až v roce 2022 nebo později.

To není v souladu s předchozími spekulacemi, zejména o ‌iPadu mini‌ 6. Slyšeli jsme zprávy od spolehlivých zdrojů, jako je analytik Ming-Chi Kuo a Mark Gurman z Bloombergu, které říkají, že příští ‌iPad mini‌ bude mít větší displej a možná bude bez domovského tlačítka.

Očekává se, že ‌iPad mini‌ 6 vyjde letos na podzim, takže nezbývá už mnoho času.. Buď získáváme malou aktualizaci, která nezmění design, nebo větší aktualizaci, která uvede ‌iPad mini‌ podobný řadě Air a Pro. Pokud jde o levný ‌iPad‌, blog Mac Otakara na začátku tohoto roku napsal, že bude vypadat podobně jako iPad Air 3, ale už není jisté, co dalšího má obsahovat.

Zdroj: Macrumors