🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

AirPods 3 a co všechno o nových sluchátkách zatím víme

AirPods 3 jsou dalšími Apple sluchátky, která by měla být uvedena tento rok. Jaký budou mít vzhled, funkce a jak moc zatíží naší peněženku?

Apple pracuje na verzi AirPods třetí generace. Na trh budou sluchátka uvedena v roce 2021 a už se objevují první zprávy o tom, jak budou vypadat. Od roku 2016, kdy Apple první AirPods uvedl, se pár designových věcí změní. Technologie také pokročily a cena snad zůstane alespoň trochu podobná té současné.

AirPods 3 a změny designu

AirPods 3. generace mají být více podobná AirPodům Pro. Takže se dočkáme kratší stopky a vyměnitelných silikonových nástavců. Lépe tak zapadnou do ucha a v případě více velikostí může pohodlně poslouchat více uživatelů. Těm mohlo u 1. a 2. generace AirPods vadit, že nijak nezmění velikost špuntů.

AirPods 3

Ačkoli by ‌sluchátka AirPods‌ 3 mohla vypadat jako AirPods Pro‌, neočekává se, že budou mít funkce na úrovni Pro. Aktivní potlačení okolního zvuku tak možná nebude k dispozici. Také prostorový zvuk, který přišel jako aktualizace teprve nedávno a podporují ho také nová AirPods Max.

Uniklý nákres AirPods 3 se objevil v listopadu 2020 tyto spekulace podporuje. AirPods 3 na něm mají tvar podobný AirPods Pro a menší velikost. Zatím není jasné, jak moc menší velikost ovlivní výdrž baterie, ale v případě verze Pro je výdrž na stejné úrovni, jako u AirPods 1 a 2.

Nové funkce a hardware

V Cupertinu prý pracují na novém bezdrátovém čipu, který by mohl být zahrnut do těchto sluchátek. Potenciálně by mělo dojít k rychlejšímu párování a zlepšení životnosti baterie. Čip by také mohl přinést větší dosah propojení. Skoro jisté pak je, že bude k dispozici rychlé přepínání mezi zařízeními.

AirPods 3. generace

Interní systém hardwaru bude řešen jako SiP (System in Package), takže se opět přiblíží současným AirPods Pro. To umožňuje integrovat více chytrých funkcí do menšího prostoru a můžeme se tak těšit i na úspornější chod.

Cena by neměla být neúnosná

Vzhledem k tomu, že AirPods 3 nedostanou aktivní potlačení zvuku, je pravděpodobné, že ceny zůstanou při zemi. Za AirPods s bezdrátovým nabíjecím pouzdrem vydáte 5 790 Kč. S pouzdrem bez bezdrátového nabíjení pak 4 790 Kč. Cena by se tak měla pohybovat v těchto relacích.

Nová sluchátka mají být k dispozici již v první polovině tohoto roku. Pravděpodobně tak mohou debutovat na březnové Keynote, která se očekává a na akci budou uvedena další zařízení.

Zdroj: Macrumors.com