AirPods Max jsou drahá, vyplatí se jejich nákup? Nabízíme 5 důvodů

AirPods Max se ukázala teprve nedávno a mnoha uživatelům vyrazila dech cena. Nabízí sluchátka dost funkcí, aby byla koupě výhodná?

Proběhla spousta debat o tom, zda ‌AirPods Max‌ stojí za cenu 16 500 Kč pořídit. Hodnota bude vždy vnímána subjektivně. Video vám může pomoct v rozhodování. Základní důvody pro koupi jsme vypsali níže v článku.

Konstrukce a pohodlné nošení

Pro lidi, kteří budou trávit hodně času používáním sluchátek, je pohodlí a kvalita konstrukce zjevně klíčovým faktorem při rozhodování o koupi. Pohodlí se bude lišit člověk od člověka na základě tvaru hlavy, velikosti hlavy a dalších faktorů. Všeobecně se ale dá říci, že AirPods Max jsou velmi pohodlná sluchátka.

Mušle nabízejí dobré utěsnění a zároveň umožňují určitou prodyšnost. Ta pomáhá snižovat pocení, které se někdy projevuje u jiných materiálů, jako je kůže. A pokud se vaše náušníky opotřebují, díky magnetickému upevňovacímu systému AirPods Max‌ je neuvěřitelně snadné je vyměnit.

‌AirPods Max‌ jsou vyrobeny převážně z kovu. Obsahují hliníkové náušníky a teleskopická ramena z nerezové oceli, která jim dodávají kvalitní pocit příjemně chladný na dotek. Tyto kovové části však znamenají, že jsou AirPods Max‌ výrazně těžší než mnoho konkurenčních sluchátek, což může být pro některé uživatele problém. Zjistili jsme však, že síťovaná čelenka dělá skvělou práci při rozložení této hmotnosti na hlavě pro maximální pohodlí.

Potlačení okolního hluku

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé kupují sluchátka do uší, je aktivní potlačení šumu (ANC). AirPods Max‌ nabízejí v tomto ohledu vynikající schopnosti. Podle zkušeností je obtížné slyšet cokoli z našeho okolí, když nosíte ‌AirPods Max‌ se zapnutým ANC.

AirPods Max ANC

Samozřejmě můžete vypnout ANC, pokud chcete, abyste mohli slyšet více kolem sebe. Je tu ale také transparentní režim, který udržuje ANC zapnuté, ale mikrofony směrují zvuk dovnitř. Tím perfektně slyšíte zvuk kolem sebe a to stejně, jaky kdybyste sluchátka na hlavě neměli.

Kvalita zvuku

Zatímco ‌AirPods Max‌ neodpovídají vysoce kvalitním kabelovým sluchátkům, zvuk je ohromující. Zvukový profil AirPods Max‌ je vyvážený a není příliš agresivní vůči výškám ani basům.

AirPods Max zvuk

Díky čipům H1 v každém sluchátku používá ‌AirPods Max‌ výpočetní zvuk k přizpůsobení toho, co slyšíte v reálném čase. Ten se přizpůsobuje tak, aby vyhovoval vaší hlavě a dalším faktorům. A i když nedoporučujeme příliš zvyšovat hlasitost, zjistili jsme, že kvalita zvuku zůstává stabilní i při vyšších úrovních hlasitosti a nabízí čistý zvuk bez zkreslení.

AirPods Max s čipem H1

Když už mluvíme o těchto čipech H1, poskytují více než jen dobrou kvalitu zvuku. Jsou také klíčovou komponentou, která integruje AirPods Max‌ do ekosystému Apple. Stejně jako u AirPods a nedávných sluchátek Beats podporuje čip H1 snadné párování a plynulé přepínání zvuku mezi zařízeními propojenými s vaším účtem iCloud. Pokud posloucháte hudbu ze svého iPhone a poté zvednete iPad, abyste mohli začít sledovat video, mohou se AirPods Max‌ automaticky přepnout a začít přehrávat zvuk z vašeho iPadu.

Apple H1 AirPods

To vše je samozřejmě přizpůsobitelné, takže si můžete vybrat, která zařízení chcete automaticky převzít jako zdroje zvuku, a dokonce i když vypnete automatické přepínání zařízení, k ručnímu přepnutí stačí pár klepnutí.

Prostorový zvuk

Konečně je tu Spatial Audio, nová funkce, kterou Apple nedávno zavedl do AirPods Pro a která je také součástí AirPods Max‌. Spatial Audio nabízí pohlcující 3D zvukový zážitek s kompatibilním obsahem, a přestože jsme si původně mysleli, že to bude poněkud nezvyklé, rychle se ukázalo, že se mýlíme. Skutečně je třeba zažít, aby se tomu dalo uvěřit, ale cítíte se, jako by zvuk vycházel z vašeho okolí, přesto je ukotven v zařízení, na kterém sledujete obsah.

Apple Spatial Audio

Pokud tedy například sledujete pořad na Apple TV+ na svém ‌iPadu‌, získáte zážitek z prostorového zvuku, který je sám o sobě velmi pěkný, ale pokud otočíte hlavu nebo pohnete ‌iPadem‌, zvuk se upraví za běhu, aby odpovídal relativní orientaci vaší hlavy a ‌iPadu‌. Je to pozoruhodně dobrá zkušenost, díky které si budete myslet, že vaše sluchátka přestala fungovat a že váš ‌iPad‌ produkuje zvuk ze svých vlastních reproduktorů.

AirPods Max se vyplatí?

To je pět hlavních důvodů, proč byste mohli chtít investovat do ‌AirPods Max‌. Ano, jejich cena přes 16 000 Kč může být už hodně. Konkurenti přijdou na 9 000 Kč nebo méně, ale pokud jste silně zakotveni v Apple ekosystému a chcete maximální pohodlí, tak je to dobrá volba.

Zdroj: Macrumors