🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Apple A16 Bionic pro iPhone 14 bude vyráběn 4nm procesem

Apple A16 Bionic, tedy procesor, který bude v novém iPhonu 14, má být vyráběn pokročilejší technologií. Mohlo by to znamenat lepší výkon i delší výdrž.

Čip pohánějící iPhone nové generace bude údajně založen na 4nm procesu. To je ještě pokročilejší proces ve srovnání s 5nm používaným v Apple telefonech iPhone 12 a iPhone 13. Zprávu přináší server DigiTimes.

Apple A16 Bionic bude znamenat skok

V loňském roce Apple přijal 5nm proces s čipem A14 Bionic v nejnovější řadě iPad Air a ‌iPhone 12‌. U ‌iPhonu 13‌ použil vylepšenou iteraci 5nm procesu. Pro iPhone 14 zpráva tvrdí, že Apple a jeho partner pro výrobu čipů, společnost TSMC, chtějí přijmout 4nm proces pro A16 Bionic. To je pravděpodobný název pro čip pohánějící ‌iPhone‌ nové generace.

Menší proces snižuje fyzickou stopu čipu a nabízí lepší výkon a zvýšenou energetickou účinnost. Včerejší zpráva serveru The Information tvrdila, že TSMC a Apple čelí technickým problémům při výrobě 3nm čipu, což je možná důvod, proč bude ‌iPhone 14‌ místo toho obsahovat „pouze“ 4nm proces.

Samostatné zprávy ze začátku roku naznačovaly, že Apple zarezervoval veškerou výrobní kapacitu TSMC pro 3nm proces, který by místo toho mohl za několik let debutovat v ‌iPhonu‌ 15 a příští generaci počítačů Mac s čipy Apple Silicon.

iPhone 14 změní i design

S již vydanými telefony ‌iPhone 13‌ a iPhone 13 Pro nyní čekáme, co Apple pro ‌iPhone 14‌ chystá. I když nás od jeho uvedení na trh dělí ještě necelý rok, zvěsti naznačují, že ‌iPhone 14‌ bude jedním z nejvýznamnějších redesignů ‌Apple telefonu za posledních několik let.

Často se hovoří o úplném vypuštění výřezu, který byl u iPhonů 13 zmenšen. Místo něj by Apple mohl přední kameru a ověřovací systém umístit do malého průstřelu. Odvážnější spekulace hovoří dokonce o přemístění všech těchto prvků pod displej.

Zdroj: Macrumors.com