🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Apple Car má velký potenciál a Steve Jobs by měl radost

Apple Car je velmi očekávaný produkt kalifornské značky. Analytička v podcastové sérii naznačila potenciál auta a předpověděla mu úspěch.

V nejnovější epizodě podcastové série Apollo Effect diskutovala analytička firmy Morgan Stanley Katy Huberty o potenciálu Apple Car. To by zvedlo automobilový průmysl prostřednictvím vertikální integrace hardwaru, softwaru a služeb. Huberty také ocenila generálního ředitele Applu Tima Cooka a poznamenala, že zesnulý Steve Jobs by byl hrdý.

Apple Car jako dítě Tima Cooka

Zatímco některé zprávy v průběhu let naznačovaly, že automobilové ambice Applu mohou být omezeny na software a služby, Huberty uvedla, že Apple je nejúspěšnější, pokud existuje vertikální integrace, což dokazuje iPhone. Huberty uvedla, že Apple spojí design vozidla s hardwarem a software. Dále jistě vybere správné komponenty a technologie, které budou použity.

„Když přemýšlíte o tom, co bude odlišovat auto budoucnosti, je to určitě kreativita kolem nových dodavatelských řetězců,“ řekla Huberty. „Jde o vertikální integraci různých komponent, hardwarový design, software a nakonec i služby, které lze v daném automobilu dodávat. Jde o důvěru a důvěryhodnost spotřebitelů a rozhodně o značku, pokud jde o spotřební produkt. A všechny tyto kategorie jsou těmi, kde je Apple lídrem.“

Huberty uvedla, že jakmile se Applu podaří „dát auto do pořádku“, pak může společnost zavést služby navrch. I když neposkytla žádné příklady, dalo by se představit Apple Car, které má vše od úplné integrace Apple Music jako v Porsche Taycan až po vestavěné displeje pro cestující vzadu, aby mohli sledovat pořady Apple TV+ nebo hrát hry Apple Arcade.

Dočkáme se nejdříve za 4 roky

Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo ve zprávě z prosince 2020 uvedl, že Apple Car se pravděpodobně dostane na trh nejdříve v letech 2025–2027.

Minulý týden uplynulo 10 let od jmenování Cooka generálním ředitelem společnosti Apple poté, co Steve Jobs odstoupil z funkce kvůli upadajícímu zdraví. Huberty v rozhovoru pro podcast přemýšlela o Cookově éře a poznamenala, že Jobs by byl hrdý.

„Opravdu si myslím, že Tim Cook odvedl fenomenální práci, která mu umožnila v Stevovu odkazu pokračovat, chránit toto dědictví a budovat jeho vlastní velmi oddělené dědictví,“ řekla Huberty. „Steve se velmi zajímal o design a inovace a o to, aby se v těchto dvou oblastech dostal na vrchol. Cook úspěšně rozšířil provoz a klade větší důraz na oblasti, jako jsou zaměstnanecké výhody, charitativní dárcovství a odpovědnost za životní prostředí.“

„Myslím, že kdyby se Steve díval dolů, byl by velmi hrdý na to, jak si Tim vybudoval vlastní odkaz a zároveň chránil kulturu a odlišnost kolem designu a inovací, které Steve zahájil,“ uzavřela.

Zdroj: Macrumors