Právě probíhá: HALLOWEEN

 - Vice informací  naleznete ZDE

Apple vyvíjí tenčí MacBook Pro, Apple Watch a iPhone

Apple chce vyrábět ještě tenčí produkty. Hodlá tak zeštíhlit MacBook Pro, Apple Watch a iPhone. Proč společnost myslí hlavně na tloušťku zařízení a jak to bude s výdrží baterie?

Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg hodlá Apple zeštíhlit MacBook Pro, Apple Watch a iPhone, přičemž nový ultratenký iPad M4 Pro je známkou nové designové trajektorie společnosti.

Když byl minulý měsíc představen iPad Pro M4, Apple jej propagoval jako nejtenčí produkt společnosti vůbec a dokonce jej přirovnal k iPodu nano z roku 2012, aby zdůraznil jeho štíhlé rozměry.

Tenký, ale se stejnou výdrží

V nejnovějším vydání svého zpravodaje Power On Gurman píše, že stejně jako v případě iPadu Pro se nyní Apple zaměřuje na dodávání co nejtenčích zařízení napříč svými řadami, aniž by to bylo na úkor výdrže baterie nebo významných nových funkcí.

Gurman píše, že nový iPad Pro je "začátkem nové třídy zařízení Apple" a že cílem společnosti Apple je nabízet "nejtenčí a nejlehčí produkty ve svých kategoriích v celém technologickém odvětví".

Společnost Apple nyní údajně plánuje v příštích několika letech vyrábět tenčí verze iPhonu, hodinek Apple Watch a MacBooků Pro.

Gurmanovy zdroje mu sdělily, že se Apple nyní zaměřuje na vývoj výrazně tenčího iPhonu v době, kdy bude v roce 2025 představena řada iPhone 17, což potvrzuje květnovou zprávu serveru The Information. Podle posledně jmenované zprávy plánuje Apple v příštím roce uvést na trh zcela nový tenčí model iPhone 17, který bude údajně obsahovat "zásadní změnu designu" podobnou iPhonu X.

Apple Watch X

Gurman již dříve informoval, že Apple plánuje kompletní modernizaci hodinek Apple Watch k desátému výročí zařízení, nazvanou "Apple Watch X".

Vzhledem k tomu, že původní hodinky Apple Watch byly představeny v roce 2014 a na trh byly uvedeny v roce 2015, Gurman si není jistý, zda budou hodinky Apple Watch X uvedeny v roce 2024 nebo 2025. Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo však dnes prohlásil, že letošní nadcházející hodinky Apple Watch budou mít větší obrazovku a tenčí design, což zní jako druh zásadního přepracování a designového podpisu, který navrhl Gurman.

V roce 2021 společnost Apple výrazně přepracovala design MacBooku Pro, takže byl tlustší a těžší. Hlavním bodem redesignu bylo znovuzavedení několika portů, které byly v předchozích iteracích odstraněny ve prospěch tenkého šasi. Modely MacBook Pro nyní obsahují port HDMI, slot pro kartu SD, nabíjecí port MagSafe 3, tři porty Thunderbolt 4 (USB-C) a konektor pro sluchátka.