Apple Watch Series 9 a co letos od nich čekat

Apple Watch Series 9 vyjdou už letos po boku nových iPhonů. Na co se těšit a vyplatí se počkat na novou generaci nebo je lepší koupit Apple Watch Series 8?

Hodinky Apple Watch jsou vedle iPhonu jedním z produktů, které Apple každoročně aktualizuje, a jsou jedním ze zařízení, s nimiž můžeme počítat na podzim. Zvěsti o nových modelech Apple Watch jsou často zastíněny spekulacemi o iPhonu, ale tu a tam se k nám dostanou střípky informací. Tento průvodce shrnuje vše, co víme o hodinkách Apple Watch Series 9.

Apple Watch Series 9 aktualizace

Spolenost Apple v roce 2022 zaměřil své vývojové zdroje na Apple Watch Ultra a u standardní řady Series 8 jsme se nedočkali spousty nových funkcí. Letos očekáváme stejnou situaci - Apple pracuje na budoucí technologii Apple Watch pro model větších rozměrů a zvěsti naznačují, že se v současné době dočkáme menších aktualizací pro Series 9 s několika novými funkcemi.

Vylepšení procesoru

Čip S8 v hodinkách Apple Watch Series 8 je stejný jako čip S7 v hodinkách Apple Watch Series 7, který nabízel stejný výkon jako čip S6 v hodinkách Apple Watch Series 6, ale s modelem S9 Apple zavádí novou technologii čipů.

Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg budou hodinky Apple Watch Series 9 vybaveny čipem S9, který je postaven na stejné technologii jako čip A15. Aktualizovaný čip by mohl přinést zvýšení rychlosti a efektivity, zlepšení výdrže baterie a doby načítání.

Bluetooth

Apple přidal Bluetooth 5.3 do hodinek Apple Watch Ultra a v roce 2023 bychom se mohli dočkat jeho rozšíření i do hodinek Series 9. Apple pomalu aktualizuje svou produktovou řadu o nejnovější standard Bluetooth.

Výdrž baterie

Jakákoli aktualizace procesoru by potenciálně mohla vést k drobnému zlepšení výdrže baterie, i když s většími aktualizacemi nepočítáme. Apple by také mohl toto zvýšení účinnosti využít pro další funkce always on display nebo další vylepšení funkcí.

Další funkce

Očekává se, že s výjimkou nového čipu nabídne Series 9 stejnou sadu funkcí jako Series 8.

Nové hodinky Apple Watch Ultra?

Hodinky Apple Watch Ultra jsou od roku 2022 novým produktem v řadě Apple Watch, takže zatím nevíme, zda budou každoročně aktualizovány.

Apple Watch Ultra

O verzi Apple Watch Ultra pro rok 2023 jsme zatím neslyšeli, ale objevily se informace o modelu pro rok 2024, takže je možné, že Apple s osvěžením zařízení počká až do roku 2024.

Nové Apple Watch SE?

Apple v minulosti neobnovoval hodinky Apple Watch SE každoročně a zatím se neví, zda se v roce 2023 dočkáme obnovy. Hodinky SE byly aktualizovány v roce 2022, takže je to nepravděpodobné.

Apple Watch SE

Budoucí funkce Apple Watch

U Apple Watch Series 9 se zatím nemáme na co těšit, ale Apple do nich v budoucnu přidá některé technologie, které později přinesou zajímavější aktualizace.

  • Displej MicroLED - Již v roce 2024 prý Apple pro hodinky Apple Watch nasadí technologii microLED, která bude využívat vlastní displeje, jež si navrhne sám, podobně jako společnost navrhuje čipy. Displej microLED bude použit pro špičkové hodinky Apple Watch, pravděpodobně Apple Watch Ultra. Technologie microLED přinese jasnější a živější barvy a také lepší pozorovací úhly.
  • Větší displej pro Apple Watch Ultra - Apple pracuje na nové verzi hodinek Apple Watch Ultra s ještě větším 2,1palcovým displejem, což je aktualizace, která by mohla přijít současně s přechodem na microLED.
  • Neinvazivní sledování hladiny glukózy v krvi - Apple již několik let pracuje na funkci neinvazivního sledování hladiny glukózy v krvi pro hodinky Apple Watch a dosáhl dostatečného pokroku, takže tento koncept je nyní ve fázi, kdy je funkční, životaschopný a po určitém zdokonalení připravený k použití v budoucích hodinkách Apple Watch. Neinvazivní monitorování glukózy v krvi je v tuto chvíli ještě několik let vzdálené, ale až bude zavedeno, bude to znamenat jednu z největších aktualizací hodinek Apple Watch.

Datum uvedení na trh

Společnost Apple aktualizuje hodinky Apple Watch každoročně společně s novými modely iPhonů, takže lze očekávat, že v září letošního roku budou hodinky Apple Watch oznámeny a o týden či dva později uvedeny na trh.