🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

iPhone 12 mini. Tak se má jmenovat nejmenší z nových Apple telefonů

iPhone 12 mini je nový název pro nejmenší z letošních novinek Applu. 5,4palcový telefon zmiňuje Twitter účet, který už správně předpovídal.

Leaker známý na Twitteru jako @L0vetodream na této sociální síti sdílel údajné pojmenování nadcházející sestavy iPhone 12. Tweet obsahuje pouze pojmenování všech letošních iPhonů, jak už bývá u účtu zvykem. Můžete tak vidět, že se má jednat o iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 mini jako nejmenší verze

Názvy pravděpodobně odpovídají třem očekávaným velikostem iPhonu 12, přičemž 5,4palcový model je ‌iPhone 12‌ mini, 6,7palcová verze pak iPhone 12‌ Pro Max a dva 6,1palcové telefony jsou ‌iPhone 12‌ a iPhone 12‌ Pro. Verze s označením Pro mají být dražší a vybavenější, takže se dá předpokládat, že dostanou podporu moderních 5G sítí nebo LiDAR skener, který už je v nových iPadech Pro.

iPhone 12 mini

Naopak modely bez označení Pro budou levnější verze iPhonu. Podobně jako je tomu teď u iPhonu 11, který na rozdíl od dražších iPhonů 11 Pro a Pro Max nemá 3 objektivy nebo OLED displej. Obrazovka ale má být stejně kvalitní u všech 4 nových iPhonů, takže OLED už se dostane i na méně drahé telefony.

iPod mini vše odstartoval

iPhone 12 mini by byl historicky prvním Apple telefonem, který by tento přídomek nesl. V minulosti už ale několik zařízení kalifornské společnosti toto označení neslo. Vše začal populární hudební přehrávač iPod. První generace byla uvedena už v roce 2004 a pokračovatel následoval o rok později. Dále už se Aple rozhodl, že iPod mini nabízet nebude a nahradího iPodem nano, který se nakonec stal populárnější.

V současnosti Apple stále nabízí další dvě zařízení, která nesou tento název. Je jím Mac mini a iPad mini. V prvním případě se jedná o malý stolní počítač Mac, ke kterému připojíte monitor, klávesnici a myš. V druhém pak o nejmenší z nabízených tabletů.

Zdroj: Macrumors.com