Právě probíhá: Deal jak SVIŇA

 - Vice informací  naleznete ZDE

iPhone 13 512 GB povolí jako maximální úložiště. 1 TB nebude

iPhone 13 512 GB bude nejvyšší verzí nového Apple telefonu. Většího úložiště, které dosahuje 1 TB nebo více se nedočkáme. Naopak displej svou frekvenci zvýší.

Řada iPhone 13 zůstane omezena na maximálně 512GB úložiště. Zatím se o novém iPhonu mluví jako o iPhonu 13. Stále se ale můžeme dočkat iPhonu 12S nebo úplnému vypuštění pořadové číslovky. Zhruba dva a půl měsíce před uvedením novinky agentura TrendForce publikovala svá očekávání. Tchajwanská společnost má s podobnými spekulacemi dlouholetou zkušenost.

iPhone 13 512 GB jako maximum

Apple v září představí čtyři nové iPhony, včetně nejmenšího modelu mini, standardní verze a dvou iPhonů Pro. Září je obvyklým měsícem, kdy Apple představuje nové telefony, ale řada iPhone 12 byla oznámena až v říjnu loňského roku. Důvodem bylo zpoždění výroby související s onemocněním COVID-19.

Nové iPhony budou mít menší výřez nad displejem, ale jinak budou podobné současným iPhonům 12. Zařízení mají být poháněna čipem Apple A15 další generace. Ten bude vyráběný na základě 5nm+ procesu společnosti TSMC. Všechny čtyři iPhony budou vybaveny OLED displeji, zatímco dva modely Pro budou mít také 120Hz obnovovací frekvenci pro plynulejší pohyb v systému nebo při hraní.

Novinka bud mít stejné možnosti úložné kapacity jako jejich protějšky iPhone 12. Modely iPhone 12 mini a iPhone 12 jsou k dispozici s 64GB, 128GB nebo 256GB úložištěm, zatímco modely 12 Pro mají na výběr až 512GB kapacitu.

Největším tahákem zase fotoaparát?

Systém zadních kamer na všech čtyřech iPhonech bude vybaven stabilizací obrazu s posunem snímače, což je funkce, která je v současné době exkluzivní pouze u iPhonu 12 Pro Max. U nových modelů Pro získá ultraširoký objektiv automatické zaostřování. Nyní totiž ultraširokoúhlý objektiv nezvládne automaticky zaostřit u žádného modelu iPhonu. LiDAR skener zůstane omezen na modely Pro. 

Vzhledem k tomu, že pandemie v Evropě a USA polevuje, tak TrendForce předpovídá nárůst produkce. Meziročně má nárůst činit 12,3 % a bude vyrobeno 223 milionů kusů. Nové iPhony 13 mají z celkové výroby iPhonů u Applu činit 40 % celého objemu výroby.

Zdroj: Macrumors.com