iPhone 14 Pro bude mít Face ID pod displejem

iPhone 14 Pro dostane zásadní vylepšení. Celý Face ID modul se má přesunou pod displej. Z výřezu se tak stane pouhý průstřel.

Od března jsme slyšeli o výrazné změně designu, kterou potvrzuje i Jon Prosser. Očekává se, že Apple se zbaví výřezu ve prospěch kamery s průstřelem. Analytik Ross Young pak říká, že Apple také pracuje na funkci Face ID pod displejem.

Young poprvé sdílel své předpovědi pro Face ID pod displejem v červnu, ale dnes je znovu zdůraznil po dřívějších únicích iPhonu 14‌. Podle Younga pracuje Apple na Face ID pod displejem pro modely iPhone 14‌ Pro a Pro Max.

iPhone 14 Pro s výhodami

Vzhledem k tomu, že modely iPhone 14‌ jsou stále ve vývoji, Face ID pod displejem nebylo dokončeno a mohlo by být stále odsunuto na později. V takové situaci by byl Apple pravděpodobně nucen vrátit se k designu ve stylu výřezu. Pokud v roce 2022 neuvidíme Face ID pod displejem, může místo toho přijít v roce 2023.

Young si také není jistý, zda bude Apple implementovat Touch ID pod displejem nebo Face ID pod displejem, a přestože obojí by bylo možné a mluvilo se o tom. Mark Gurman ze serveru Bloomberg na konci srpna řekl, že Apple je více přikloněn k Face ID a chce místo návratu ověřování přes otisk prstu integrovat ověřování obličeje právě pod obrazovku.

Young věří, že tento design bude omezen na modely Pro, což jsme také slyšeli od analytika společnosti Apple Ming-Chi Kua. Ostatní modely iPhone mohou mít i nadále design s výřezem.

Silnější záda pro splynutí s objektivy

Kromě vyhlazeného předního designu Prosser tvrdí, že modely iPhone 14‌ budou mít i silnější zadní šasi, které eliminuje nerovnosti fotoaparátu. Kamera se tak poprvé po letech zarovná s tělem ‌iPhonu‌, což je vůbec první informace, kterou jsme v případě fotografování a iPhonu 14 slyšeli. Mezi další změny mají patřit kulatá tlačítka, titanový rám a přepracované mřížky reproduktorů a mikrofonů.

Spekulace o ‌iPhone 14‌ naznačovaly, že se Apple zbavuje nejmenšího 5,4palcového ‌iPhonu mini‌, protože iPhone 12 mini se ukázal být pro uživatele překvapivě nepopulární. Místo toho informace naznačují, že získáme dva 6,1palcové iPhony a dva 6,7palcové iPhony, což by znamenalo ‌iPhone 14‌, ‌iPhone 14‌ Max, ‌iPhone 14‌ Pro a ‌iPhone 14‌ Pro Max.

Zdroj: Macrumors