iPhone 16 Pro dostane větší displej

iPhone 16 Pro má příští rok nabídnout displej s větší úhlopříčkou. O kolik se zvětší a bude to znamenat zvětšení celého telefonu?

Další únik tvrdí, že Apple bude zvětšovat velikost displejů u iPhone 16 Pro. Tím se zvyšuje počet podobných zpráv a zdá se být pravděpodobnější. Spekulace kolující o generaci zařízení iPhone 16 Pro, které má být představeno v roce 2024, se z velké části zaměřují na změny displeje. Očekává se, že budoucí verze budou o něco větší než iPhone 14 Pro a případně iPhone 15 Pro.

V nedělním zpravodaji Power On pro agenturu Bloomberg Mark Gurman potvrzuje informace jiných, že u modelů iPhone 16 Pro dojde k mírnému zvětšení obrazovek. Vůbec největší obrazovky pro iPhony mají pomoci vytvořit více místa uvnitř samotného iPhonu pro další komponenty, jako je například často zmiňovaná periskopová kamera. Podle Gurmana se modely Pro zvětší z 6,1 a 6,7 palců o pár desetin palce v úhlopříčce. Nečekejme tak výraznější nárůst.

iPhone 16 Pro Max bude největším Apple telefonem v historii

Gurmanův komentář následuje po tweetu leakera s názvem účtu Uredditor z 16. května. Ten uvádí velikosti 6,3 palce pro model Pro a 6,9 palce pro model Pro Max. Ming-Chi Kuo téhož dne dodal, že modely budou o něco větší, zatímco 9. května Ross Young z DSCC na Twitteru uvedl, že obrazovky budou mít 6,2 a 6,8 palce. Ačkoli panuje všeobecná shoda, že obrazovky budou u modelů iPhone 16 Pro větší, zdá se, že o tom, jak velký by mohl být rozdíl, se ještě bude diskutovat.

Podle dalších zpráv na čínské sociální síti Weibo umožní zvětšené rozměry modelů iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max příští rok vylepšení včetně periskopového teleobjektivu a o 12 % většího snímače hlavního fotoaparátu.

iPhone 2024 bude znamenat velký skok v oblasti fotografie

Tuto zvěst poprvé sdílel na síti Weibo uživatel, který tvrdí, že získal interní informace z oboru. Tato osoba potvrzuje několik dalších zpráv o tom, že modely iPhone 16 Pro budou příští rok mít větší displeje, a tvrdí, že zvětšená velikost zařízení poskytne více vnitřního prostoru pro komponenty včetně periskopového systému teleobjektivu fotoaparátu. Již dříve Mark Gurman uvedl, že větší rozměry modelů iPhone 16 Pro by mohly pomoci usnadnit vylepšený hardware fotoaparátu nebo větší vnitřní baterie.

Ačkoli se očekává, že iPhone 15 Pro Max představí první periskopový teleobjektiv fotoaparátu v iPhone, tato funkce bude zpočátku exkluzivní pro největší Apple iPhone. S příštími modely iPhone 16 Pro Apple údajně plánuje přinést teleobjektiv i do obou profi modelů. Zvětšení rozměrů iPhonu 16 Pro se tedy alespoň částečně vysvětluje potřebou většího vnitřního prostoru pro implementaci periskopového fotoaparátu u menšího modelu Pro.

iPhone 16 Pro

U iPhonu 16 Pro Max nebo iPhonu 16 Ultra zřejmě dodatečný vnitřní prostor umožní větší snímač hlavního fotoaparátu o velikosti 1/1,14 palce. Modely iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou v současnosti vybaveny snímačem o velikosti 1/1,28 palce. U letošního modelu iPhone 15 Pro Max se žádné zvětšení velikosti snímače neočekává. Toto tvrzení mezitím podpořil i leaker na Twitteru známý jako ShrimpApplePro.

Větší snímač by mohl zlepšit dynamický rozsah hlavního fotoaparátu iPhonu a rozmazání pozadí. Mohl by také podstatně zlepšit schopnosti fotografování za slabého osvětlení, protože větší plocha dokáže zachytit více světla při stejné rychlosti závěrky a cloně.