🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

iPhone SE 2022 bude s čipem A15, 5G sítěmi a 4,7″ velikostí

iPhone SE 2022 je dalším pokračovatelem populárního levného Apple telefonu. Za rok se dočkáme aktualizované verze, která ale zřejmě nabídne stejný design.

Podle nové zprávy serveru Nikkei Asia by příští verze levného iPhonu SE mohla dorazit v první polovině roku 2022. Vypadat má velmi podobně jako současný model, který vychází z iPhonu 8. Hlavními upgrady v novince budou čip Apple A15 a podpora 5G sítí. Prvně jmenované vylepšení se má nacházet i v nejdražším iPhonu 13, který se ukáže letos. Druhá funkce pak bude poskytována čipem Qualcomm X60.

Zprávy se ale rozcházejí a například jiná společnost, DigiTimes, zase tvrdí, že procesor v iPhonu SE bude A14. Tedy čip pohánějící současné iPhony 12. Moc velký rozdíl to zřejmě ale nebude a už aktuální verze Apple telefonů je neuvěřitelně rychlá a několik let se jistě výrazněji nezadýchá.

iPhone SE 2022 se stejným vzhledem

Vzhledem k tomu, že příští iPhone SE bude mít podobný design jako současný model, zachová si 4,7palcový LCD displej. I kvůli nízké ceně ho tedy Apple neosadí OLED panelem. Zpráva konkrétně neřeší, zda nový model bude obsahovat domovské tlačítko pod displejem. S největší pravděpodobností to tak ale bude a bude obsahovat Touch ID.

„Levné 5G iPhony se mají dostat na trh již v první polovině roku 2022. Pohánět jej bude vlastní procesor Apple A15 - stejný čip, jaký půjde do letošních prémiových iPhonů - a jeho 5G konektivitu umožní modemový čip Qualcomm X60.“

Zpráva také potvrzuje další nedávná tvrzení. Nejvyšší řada iPhonů v roce 2022 nebude obsahovat nejmenší verzi mini s 5,4palcovou úhlopříčkou displeje. Prodeje modelu iPhone 12 mini jsou velkým zklamáním a zákazníci o něj nejeví moc zájem. Místo toho Apple představí druhý 6,7palcový model. Doplní tak druhou dvojici s 6,1palcovými obrazovkami.

Nejmenovaný pracovník z Nikkei Asia to potvrdil:

„Je do značné míry rozhodnuto, že příští rok mini nebude a místo toho bude k dispozici relativně cenově výhodná verze největšího iPhonu Pro Max. Návrhy podrobných specifikací pro čtyři nové modely v příštím roce ještě nejsou uzavřené.“

Nikkei Asia říká, že letošní řada ‌iPhone 13‌ by měla začít s masovou výrobou příští měsíc, přičemž Apple má do konce ledna vyrobit až 95 milionů kusů. Celkově se očekává, že Apple v roce 2021 vyrobí 230 milionů iPhonů, což je oproti roku 2020 nárůst o 11 %.

Zdroj: Macrumors