Jak zlepšit výdrž baterie iPhonu 11? iOS 14.5 to řeší samo

Jak zlepšit výdrž baterie iPhonů 11 nebo 11 Pro? Stačí aktualizovat na systém iOS 14.5. Ten přináší proces rekalibrace baterie a během pár týdnů zpřesní odhady.

Rekalibrace baterie přináší přesnější odhady jejího stavu. Mohlo se totiž stávat, že iPhone nehlásil přesnou kapacitu a někdy se překvapivě vypnul dříve než se mohl zdát zcela vybitý. Nová funkce je k dispozici pro telefony iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max. Nemusíte při tom nic zapínat ani potvrzovat, stačí aktualizovat na iOS 14.5 a sledovat stav rekalibrace.

Jak zlepšit výdrž baterie iPhonu? Aktualizací!

Pokud něco můžeme doporučit obecně, tak je to mít stále aktuální systém. Ten vám přináší nejen vždy nové funkce, ale také vyšší zabezpečení. Proto, dokud můžete, tak aktualizujte nejdříve, jak je to jen možné. V tomto případě si majitelé iPhonů 11 přijdou na své v oblasti baterie. Aktualizace na iOS 14.5 totiž ekalibruje maximální kapacitu baterie a tím i maximální výkon zařízení. Vyřeší se tak nepřesné odhady hlášení stavu baterie, které se u některých telefonů vyskytovaly.

iPhone 11 iPhone 11 Pro

Mezi příznaky této chyby patří neočekávané chování při vybíjení baterie nebo v některých případech snížená schopnost špičkového výkonu. Popsané problémy opravuje aktualizace. Jakmile si ji stáhnete a nainstalujete, lze celý proces rekalibrace sledovat.

Jak aktualizovat iPhone na iOS 14.5

  • Jděte do Nastavení - Obecné - Aktualizace softwaru
  • Pokud nemáte iOS 14.5 nebo novější, spusťte proces aktualizace

Jak sledovat proces rekalibrace

  • Po aktualizaci jděte do Nastavení - Baterie - Kondice baterie
  • Zde uvidíte informace o stavu rekalibrace

Upozorňujeme, že po aktualizaci zařízení může proces kalibrování baterie trvat několik týdnů. Je to proto, že rekalibrace maximální kapacity baterie a špičkového výkonu probíhá v průběhu pravidelných cyklů nabíjení. Je také třeba mít na paměti, že zobrazené maximální procento kapacity se během rekalibrace nezmění, a přestože se může také aktualizovat schopnost špičkového výkonu, nemusí to být patrné.

Pouze pokud je rekalibrace dokončena, lze maximální procentní kapacitu a informace o špičkovém výkonu považovat za přesné. Pokud rekalibrace naznačuje, že se stav baterie skutečně významně snížil, zobrazí se zpráva o problému s baterií. V některých případech nemusí být rekalibrace baterie vašeho iPhonu 11 úspěšná a objeví se zpráva o servisu baterie. V takových případech Apple bezplatně vymění dotčené baterie, aby obnovil plný výkon a kapacitu vašeho zařízení.

Zdroj: Macrumors