Mac 2022 uvidíme v 5 nových modelech, na co se těšit?

Mac 2022 se má hodně obměnit. V následujícím roce bude Apple výrazně inovovat své počítače a kromě designu přijde na řadu také výkon v podobě Apple M2.

Apple podle Marka Gurmana ze serveru Bloombergu pracuje na 5 nových počítačích Mac. Ty budou uvedeny na trh v roce 2022, včetně nové verze základního MacBooku Pro. Novinář to uvádí v posledním vydání svého newsletteru „Power On“. A jaké modely se tedy budou ucházet o přízeň nových zájemců?

  • Velmi výkonný iMac s čipem Apple Silicon a úhlopříčkou kolem 32 palců
  • Významně vylepšený MacBook Air s čipem Apple M2 a novým designem
  • Aktualizovaný Mac mini
  • Nová verze základního MacBooku Pro
  • Nový Mac Pro s Apple Silicon čipem

Mac 2022 v mnoha podobách

I když se kolem aktualizací Apple Maců jako jsou iMac, MacBook Air, Mac mini a Mac Pro objevuje velké množství spekulací, Gurmanova zmínka o novém základním MacBooku Pro vyčnívá. Již dříve novinář uvedl, že základní MacBook Pro nové generace bude obsahovat stejný čip ‌Apple M2‌ jako nástupce ‌MacBooku Air. Ten bude mít stejný počet CPU jader jako čip M1, až 10 grafických jader a lepší výkon. Je to ale poprvé za více než půl roku, co je stroj zmíněn.

Zdá se, že uvedení nejnovějších špičkových modelů MacBook Pro od společnosti Apple, které mají větší displeje, žádný Touch Bar a více portů, zanechalo základní MacBook Pro ve zvláštní pozici. To vede ke spekulacím, že by mohl být ukončen a nahrazen špičkovou verzí ‌MacBooku Air‌. Gurmanovo opětovné potvrzení ale naznačuje, že nový základní MacBook Pro je stále na cestě pro následující rok.

Podrobnosti o novém stroji nejsou jasné. Existují ale významné otázky ohledně toho, jaké nový MacBook Pro základní úrovně zaujme postavení v rámci ostatních produktů v Apple portfoliu. Měl by se stát produktem, který bude mezi novým MacBookem AIr s M2 a současným špičkovým MacBookem Pro. S Touch Barem pak není jisté vůbec nic. Apple by ho dokonce mohl u této varianty ještě ponechat.

Apple Silicon v hlavní roli

Aktualizace 24palcového ‌iMacu‌ a špičkového MacBooku Pro znatelně chyběly v Gurmanově seznamu očekávání pro rok 2022. I když byly tyto stroje aktualizovány letos, jejich absence na Gurmanově seznamu by mohla přispět k teorii, že Apple neplánuje aktualizaci své řady Maců s Apple Silicon čipy každý rok. Je ale jasné, že rok 2022 bude ve znamení kompletního přechodu Apple počítačů na čipy Apple Silicon.

Kromě nových Maců Gurman zmínil, že očekává, že v roce 2022 uvidíme také iPhone SE s 5G, nová sluchátka AirPods Pro a představení prvních smíšených náhlavních souprav pro rozšířenou a virtuální realitu.

Zdroj: Macrumors.com