🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Nový iPad s 10,5palcovým displejem přijde už na jaře příštího roku

Nový iPad se má podle čínského webu cnBeta představit už na jaře. Aktualizovaný iPad 9. generace dostane 10,5palcový displej a čip A13.

Zpráva, kterou si všiml server iMore, spekuluje, že iPad deváté generace bude podobný současnému ‌iPadu‌ osmé generace, ale s řadou drobných vylepšení. iPad deváté generace má větší 10,5palcový LED displej, čip A13 Bionic, 4GB RAM a tenčí a lehčí design. Údajně stále bude mít Home Button s Touch ID a Lightning portem.

Nový iPad s tenčím designem

Většího 10,5palcového displeje a tenčího designu by bylo možné dosáhnout opětovným použitím šasi a předního panelu iPadu Air třetí generace. To se jeví jako velmi pravděpodobné, protože Apple má tendenci využívat starší zařízení i pro novější řady produktů. Například designiPadu Air‌ první generace přišel do iPadu páté generace. Design 10,5palcového iPadu Pro přišel na iPad Air‌ třetí generace a design 11palcového ‌iPadu Pro‌ získal ‌iPad Air‌ čtvrté generace.

Třetí generace iPadu Air‌ je o 32 gramů lehčí a o 1,4 mm tenčí než osmá generace ‌iPadu‌, který má 10,5palcový displej a zachovává port Lightning a Home Button, takže jasně splňuje úkoly očekávané od devátého generace ‌iPadu‌. Opětovné použití tohoto designu by také umožnilo společnosti Apple udržet nízké náklady a cena zařízení bude moct zůstat nízká.

Procesor si Apple šetří

Tyto spekulované specifikace by také nabídly několik jasných upgradů oproti současnému modelu, aniž by kanibalizovaly iPad Air‌ střední třídy čtvrté generace, která má 10,9palcový displej, čip A14, ‌Touch ID‌ integrovaný do tlačítka napájení a USB- C.

Bylo by však pro Apple zvláštní aktualizovat základní verzi iPadu tak brzy po vydání modelu osmé generace. Společnost Apple představila osmou generaci ještě v září s čipem A12 Bionic. Přesto se jednalo o velmi malou aktualizaci, kdy byl upgradován pouze čip z A10 Fusion na A12 Bionic. Žádné další specifikace nebyly změněny. Takže i když se o této deváté generaci iPadu říká, že bude vydána dříve, než se očekávalo, pravděpodobně je možné, že předchozí aktualizace byla tak malá.

Zpráva říká, že iPad deváté generace může začínat na mírně nižším cenovém bodě 299 dolarů (nyní 329 dolarů) s konfiguracemi úložiště začínajícími na 64 GB, což je dvojnásobek oproti současné generaci. V našich končinách by tak cena základního iPadu mohla klesnout ze současných 9 990 Kč na 9 490 Kč.

Zdroj: Macrumors