🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Skrýt můj e-mail funguje v iOS 15 skvěle. Jak funkci nastavit?

Skrýt můj e-mail je novou funkcí v iOS 15. Pokud si platíte dodatečný prostor na iCloudu, můžete funkci využívat. Podívejte se k čemu je a jak ji nastavit.

Se zavedením iOS 15 Apple přejmenoval své placené plány iCloud na „iCloud‌+. Uživatelé s iCloudem+ dostanou navíc ještě další funkce. Jednou z nich je Skrýt můj e-mail. Hlavní myšlenkou je, že vaše mailová adresa se nebude nikomu ukazovat a vytvoří se tzv. alias. Náhodně vygenerovaná mailová adresa, která bude propojená s vaším účtem. Příchozí maily se tak přepošlou na vaší pravou adresu, aniž by jí odesílatel znal.

Je to obzvláště užitečné, pokud máte podezření, že firma, se kterou obchodujete, pravděpodobně sdílí vaši e-mailovou adresu s reklamními agenturami nebo jinými třetími stranami pro marketingové účely. Používání náhodné e -mailové adresy znamená, že ji můžete kdykoli smazat, čímž zajistíte, že se nevyžádané maily nedostanou do vaší doručené pošty.

Skrýt můj e-mail a jak funkci používat

Následující kroky ukazují, jak pomocí Skrýt můj e-mail vytvořit novou fiktivní e-mailovou adresu pro použití v Safari a Mailu. Zkontrolujte, zda je v zařízení iOS nainstalováno ‌iOS 15‌ nebo novější.

  • Na iPhonu nebo iPadu spusťte aplikaci Nastavení
  • Klepněte na název svého Apple ID v horní části hlavní nabídky
  • Klepněte na iCloud
  • Skrýt můj e-mail
  • Vytvořit novou adresu
  • Klepněte na Pokračovat a poté zadejte své adrese identifikační štítek. Můžete k němu také přidat poznámku
  • Klepněte na Další a poté na Hotovo.

iPhone Skrýt můj e-mail

Náhodnou e-mailovou adresu nyní můžete použít při odesílání mailů v aplikaci Mail nebo při zobrazení výzvy k zadání vaší mailové adresy na webu v prohlížeči Safari.

Placené plány ‌iCloud‌+ obsahují také další prémiovou funkci nazvanou Soukromý přenos, která zajišťuje, že veškerý provoz opouštějící vaše zařízení je plně šifrován, takže žádná třetí strana mezi webem a vaším zařízením nevidí prohlížený web. Funkce je zatím v režimu beta.