Telefon bez fyzické SIM karty? E-SIM si vyřídíš během chvilky

Klasické fyzické SIM karty se pomalu stávají minulostí. Nahrazují je tzv. E-SIM. V případě potřeby si ji vyřídíš během několika minut. Ukážeme ti, jak na to.

Novinka na Evropském trhu

Nová řada iPhonů tradičně přinesla několik revolučních změn. iPhony 14 Pro s sebou přinesly nový Dynamic Island, iPhony 14 zase nové barevné varianty. Jednou z novinek na Českém, potažmo Evropském trhu, je absence slotu na fyzické SIM karty. Nová řada totiž podporuje pouze variantu vestavěných SIM karet, tzv. E-SIM. 

no sim esim mobilegear pouzity apple iphone 14

Koupíš si iPhone 14 a nemáš E-SIM? Není problém

Mnozí potenciální kupci nového modelu od Applu se této novinky obávali. Aktuálně už není čeho, protože jak Vodafone, tak T-mobile a O2 už tuhle metodu podporují. Sami na svých stránkách podrobně popisují, jak si E-SIM do nového telefonu nainstalovat. Pokud máš tarif a číslo u jiného operátora, můžeš se podívat na jejich stránky, jestli ésimky podporují.

Co je E-SIM a jak funguje

Jak uvádí přímo Apple na svých stránkách, "eSIM je standardizovaná digitální SIM karta, která umožňuje aktivovat si u operátora mobilní tarif bez nutnosti používat fyzickou SIM kartu. Do iPhonu si můžete nainstalovat osm nebo víc eSIM a používat dvě telefonní čísla současně." Ve finále to je tedy jednodušší a bezpečnější, než mít v telefonu fyzickou kartu, kterou můžeš zlomit, ztratit atd. 

esim iphone operatori mobilegear

Jak si tuto metodu na iPhonu nastavit

Apple uvádí na svých stránkách ZDE, jak si nastavit E-SIM v samotném telefonu. Propojení s operátorem je individuální. Třeba T-mobile to řeší přes aplikaci.