🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Varování po výměně displeje na iPhonu nijak neomezuje funkci

Varování po výměně displeje na iPhonu se objevuje v případě, kdy je provedena výměna za neoriginální díl. Na funkčnost to vliv nemá a upozornění za pár dní samo zmizí.

Apple telefony iPhone 11 a novější od iOS 13.1 umí detekovat, zda byl na nich vyměněn displej za neoriginální díl. Nemusíte mít ale obavy, jde jen a pouze o upozornění a nemá to žádný vliv na fungování displeje. Upozornění také po nějaké době zmizí a uživatel o výměně nebude ani vědět.

Varování po výměně displeje na iPhonu zmizí za 4 dny

Pokud Apple servis používá neoriginální displej, zobrazí se „Nelze ověřit, zda má tento iPhone originální Apple displej“ v sekci Nastavení. Apple uvádí, že varování je pouze informativní a neovlivní schopnost používat váš ‌iPhone‌ ani váš displej. Po dobu prvních čtyř dnů, kdy je zařízení po opravě používáno, se na obrazovce uzamčení zobrazí oznámení a v aplikaci Nastavení vydrží ještě 15 dní poté. Pak se přesune do sekce v nastavení Obecné - Informace.

iPhone varování výměna displeje

Může se také zobrazit dodatečné oznámení, které uživatelům říká, že Apple aktualizoval informace o zařízení pro váš ‌iPhone‌. Toto oznámení znamená, že Apple aktualizoval informace o zařízení uchovávané pro ‌iPhone‌ pro „potřeby služeb, analýzu bezpečnosti a vylepšení budoucích produktů“. Vzhledem k tomu, že informace jsou přidány do profilu zařízení, technici Applu budou moci na první pohled zjistit, zda je displej originální nebo ne.

Varování se objevuje i po výměně za originální díl

Upozornění o výměně displeje se objeví vždy. Ať už do iPhonu dostanete originální nebo neoriginální díl. Onu výše uvedenou hlášku odstraní až propojení se softwarem v autorizovaném servisním středisku. Díky programu bude ověřen originální díl a hláška zmizí. Stejně tak ale zmizí po uplynulé době 4, respektive 15 dní.

iPhone notifikace výměna displeje

Apple od roku 2019 takto řeší výměny displejů v neautorizovaných servisech. Základní deska zařízení je napárována na displej a v případě výměny za obrazovku, která se s deskou nespáruje, vyskočí varování. Také při výměně doma za originální displej, vás může varování překvapit.

Není tak nutné se nečeho bát. Opravdu jde jen o varování a žádné funkce nejsou výměnou za neoriginální díl omezeny.