Xbox Cloud Gaming už lze používat na iOS zařízeních v Safari

Xbox Cloud Gaming je herní služba Microsoftu, se kterou můžete hrát známé tituly z herních konzolí ve webovém prohlížeči. Nyní je kompatibilní se Safari na iOS.

Microsoft oficiálně spouští službu Xbox Cloud Gaming, která je nyní k dispozici pro použití na iPhonu a iPadu prostřednictvím prohlížeče Safari. Podmínkou využití je být členem Xbox Game Pass Ultimate. Pak můžete hrát hry na iPhonech, iPadech, ale třeba také na počítačích s Windows 10. Ke službě lze přistupovat na adrese xbox.com/play a použít lze prohlížeče Microsoft Edge, Chrome nebo Safari na mobilním zařízení nebo na PC. Služba už je dostupná i pro přístup z České republiky.

Xbox Cloud Gaming je budoucnost hraní

Služba je navržena tak, aby uživatelům umožnia hrát stovky her z knihovny Xbox Game Pass na libovolném zařízení pomocí webového prohlížeče. Podle společnosti Microsoft je nyní služba poháněna hardwarem Xbox Series X v upgradovaných datových centrech. Díky tomu poskytuje rychlejší načítání a vylepšenou snímkovací frekvenci.

Xbox Cloud Gaming

Aby byla zajištěna nízká latence, Microsoft plánuje streamovat v rozlišení 1080p a rychlostí až 60 snímků za sekundu. Problém by neměl být ani u jednotlivých platforem. Vše je navrženo tak, aby fungovalo na všech podporovaných zařízeních. 

Cena Xbox Game Pass Ultimate, předplatného, které k hraní potřebujete, činí 14,99 dolarů měsíčně. U nás lze pořídit za 339 Kč a v případě 3měsíčního období už od 700 Kč. Společně s informací o rozšíření služby Microsoft oznámil i řadu dalšího příslušenství. Například Xbox Backbone One je herní ovladač. Je kompatibilní s iPhonem a jsou do něj integrované ovládací prvky pro Xbox. Microsoft také nabízí univerzální herní ovladač Razer Kishi na iOS a OtterBox Power Swap.

Zdroj: Macrumors.com