🚨 Z důvodu odstávky elektřiny máme v pátek 26.4. zavřeno. 🚨

Kde koupit použitý iPhone? Vsaďte na specializovaného prodejce

Kde koupit použitý iPhone? Můžete se podívat na bazar, kde se denně nabízí tisíce použitých iPhonů. Lepší ale je zvolit jistotu v podobě odborníků.

Už dříve jsme psali článek, který pojednával o tom, na co si dát pozor při nákupu použitého iPhonu. V něm se dočtete, v čem tkví nástrahy takového nákupu. V tomto textu si ale probereme podrobněji, v čem jsou hlavní výhody nákupu u specializovaného prodejce, který se přímo zaměřuje na prodej použitých iPhonů.

 

Kde koupit použitý iPhone a neprohloupit?

Místo nákupu starého iPhonu může být různé. Zánovní iPhone může být ale také v různé kondici a dříve nebo později vám může začít dělat problém výdrž baterie, tlačítko plochy u starších modelů nebo nekvalitní díly, které byly použity při jeho opravě. Protože nikdy nevíte, zda právě ten prodávaný iPhone už si neprošel servisním kolečkem. Levný iPhone tak nemusí znamenat výhodnou koupi a vždy je dobré si ho před převzetím a zaplacením řádně vyzkoušet.

Použitý iPhone SIM karta

Když kupujete bazarový iPhone od nějaké osoby a přebíráte si ho, dejte si na čas. Vysvětlete prodávajícímu, že ho potřebujete vyzkoušet a nejlépe si zkontrolujte tyto náležitosti:

  • Vložte do něj SIM kartu a zkuste z něj zavolat. Nesmí být blokovaný na české číslo.
  • Pořádně si ho prohlédněte a zeptejte se na případné oděrky a obouchané části.
  • Chtějte vědět, jaká je kondice jeho baterie. Minimálně by měla být 80 % (Nastavení - Baterie - Kondice baterie).
  • iPhone nesmí být přihlášený na cizí Apple ID. Také musí být odhlášený iCloud a služba Najít.

Takový nákup zánovního iPhonu tedy nese značná rizika a i když zkontrolujete všechny výše uvedené body, nemáte moc velkou jistotu dobrého pořízení. Navíc, pokud už je iPhone vymazaný, kondici baterie nezjistíte a obouchané části mohou znamenat brzkou návštěvu servisu. A tady začíná výhoda pořízení iPhonu u specializovaného prodejce. Konkrétně u nás máte na Apple servis 10% slevu na všechny opravy, když se nám dostane do ruky iPhone koupený v našem obchodě.

 

Nakupujte použité iPhony u specializovaného prodejce

Koupit iPhone na oficiálním Apple webu je sice rychlé a přijde vám domů zcela nový kousek, připlatíte si ale značné peníze. Vzhledem k tomu, že iPhony vydrží delší provoz než konkurenční telefony a jejich hodnota v čase tolik neklesá, není od věci koupit právě použitý iPhone. I při takové koupi ale chcete mít jistotu a nějaké záruky, že telefon vám bude dobře a dlouho sloužit. Pojďme si proto projít 5 hlavních výhod, které poskytuje nákup iPhonu na Mobilegear.

 

1. Pečlivé ohodnocení každého kousku

Apple telefony dovezeme ze zahraničí, například z USA, Německa nebo Velké Británie. V tomto případě to nemá na funkčnost žádný vliv a například čeština je v systému přítomna vždy, bez ohledu na místo pořízení. Telefon tak funguje úplně stejně, jako byste ho pořídili v ČR a disponuje stejnými funkcemi. Jakmile nám přijde, ohodnotíme jeho stav podle tříd. U každého iPhonu tak vidíte jeho míru opotřebení. Navíc se vždy každů kus otestuje a v rpocesu 45 kroků zjistí stav všech důležitých součástí jako jsou fotoaparát, displej, nabíjecí komponenty atd.

Mobilegear výběr telefonu

2. Rychlá doprava a snadná platba

Je jedno zda bydlíte v Praze, Brně nebo třeba v Aši. Telefony posíláme na pobočky Zásilkovny, která je už v každém větším městě. Když hodnota vaší objednávky překročí 1500 Kč, což se dá při koupi telefonu předpokládat, za dopravu zaplatíte jen 39 Kč. U platby si zvolíte z nejpoužívanějších možností, takže platit lze převodem na účet, kartou nebo dobírkou. Použít tedy můžete jak peníze z účtu tak jejich fyzickou podobu.

3. Záruka

Velkou výhodou je záruka na použitý iPhone. Pokud byste kupovali telefony, který je starší 2 let z bazaru, jste bez záruky. U nás dostanete vždy minimálně 12 měsíců. Délka záruky je uvedena na stránce produktu a když se vyskytne nějaký problém, můžete nás i navštívit na naší pobočce v Břeclavi. Pokud byste to měli z ruky, snadno pošlete telefon přes Zásilkovnu a u nás rádi vyřešíme záruční opravu.

4. Přehledné obchodní podmínky

S námi vždy víte, na čem jste. V obchodních podmínkách na našem webu je přehledně sepsáno, jaká práva má kupující a co jde za námi. V případě, že se vyskytne nějaký zádrhel, obě strany hned budou vědět, na čem jsou.

5. Nadstandardní služby zákazníkům

Z velkých eshopů jsme zvyklí, že když si koupíme něco, co nám nevyhovuje, lze to do 14 dní vrátit. U nás máte stejnou garanci. Navíc můžete do 21 dní zboží vrátit, nebo samozřejmě reklamovat. Výhodou je také pozáruční servis a tedy placené opravy zařízení. U nás tak najdete vše na jednom místě.